Drie aanbevelingen

1

Ik kwam bij Wim terecht met een loopbaanvraag. Dat dacht ik tenminste, maar binnen een kwartier hielp hij me tot de kern te komen en bleken er heel andere vragen onder te liggen. Dit is dan ook een van zijn sterke kwaliteiten: met zijn manier van werken komt hij snel tot de kern. Dat lukt hem zowel in een gesprek als met reiki of massage. Tijdens mijn proces koppelde hij steeds terug naar wat ik aan vooruitgang geboekt had.

Wim is discreet, eerlijk en duidelijk en heeft een eindeloos geduld. Hij kan goed luisteren. Hij heeft een trukendoos vol met verschillende manieren om me verder te helpen. Steeds doet Wim voorstellen voor een methode en hij noemt dan een vorm die op dat moment blijkt te werken. Het blijft steeds een voorstel en hij laat mij kiezen. De klant is altijd koning bij Wim. Hij zet mij ook zelf aan het werk door de juiste vragen te stellen. Soms luisteren we een gedeelte van het gesprek terug. Zo krijg ik een spiegel voorgehouden. Wim heeft mij tussen de gesprekken door ook begeleid door middel van e-coaching, wat erg goed beviel.

Ook de training gespreksvoering heb ik bij Wim gevolgd. Daar heb ik veel aan gehad, zowel op privé- als op werkgebied. Er was veel mogelijkheid tot oefenen, hij gaf leerzame en leuke voorbeelden uit zijn jarenlange praktijkervaring en hij zorgde voor afwisseling en humor!

Wim heeft echt hart voor zijn werk.

Roos, 33 jaar

————————————————————————————————

2

In de afgelopen twaalf jaar heb ik Wim Donders tijdens vele trainingen en persoonlijke ontmoetingen steeds beter leren kennen, als mens en als coach en trainer. Wim wist tijdens trainingen altijd op een veilige manier door te dringen tot de kern van mijn vraag. Als professioneel opleider en coach vind ik hem echt een topper, een man die weet wat hij doet en die op een heel eigen en authentieke wijze bijdraagt tot de groei van mensen. Bij Wim is men letterlijk en figuurlijk ‘in veilige handen’.

Frits Verhoeve, Loopbaanadviseur Loopbaancentrum ROC Mondriaan, Den Haag, 23 oktober 2012.

————————————————————————————————

3

Onze relatie was na vijftien jaar in een fase beland waar irritatie en wederzijds onbegrip de boventoon voerden en we hadden het gevoel dat we alle oplossingen hadden geprobeerd, tevergeefs. Het resultaat was een kille stilte tussen ons. We trokken naar Wim, met enige reserve, want we waren toch volwassen mensen met het hart op de juiste plaats, die eigenlijk zelf hun weg door emoties en obstakels heen moesten kunnen vinden?  Wim bleek een ontzettend goede en opmerkzame luisteraar. Hij begreep meteen wat we zelf niet zagen: dat alles berustte op vastgelopen communicatie. Hij wist feilloos de gaatjes te vinden in onze opgebouwde afweermechanismen, leidde ons met zachte maar zekere hand daarheen en gaf aan hoe we die gaatjes weer konden verbreden tot een gevoelvolle dialoog. Met zijn grote geduld, empathie en humor bracht hij een toestand in beweging die in de loop van heel wat  jaren tot stilstand was gekomen. En dat kostte hem nauwelijks tijd. We zijn Wim dankbaar dat hij ons (weer) leerde waarderen wat we aan elkaar hebben.  

Gabriella & Mark

Zie ook de aanbevelingen die staan op mijn profiel bij LinkedIn:  http://www.linkedin.com/profile/view?id=32978418&trk=tab_pro